Historiek

Wafelbakkerij Dimabel is een Belgische ambachtelijke wafelbakkerij die reeds meer dan 20 jaar gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en verkoop van biologische, fair trade, suikervrije & Belgische wafels.

Wij bieden een uitgebreid assortiment wafels aan voor retail, natuur-, dieet- & reformwinkels, (bio)supermarkten, discounters, catering, vending, foodservices en sports- & healthnutrition. De wafels zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingen met standaard of op maat gemaakte recepturen.

1997

BVBA Dimabel werd opgericht in 1997 naar aanleiding van de overname van een authentieke ambachtelijke wafelbakkerij uit Wallonië. Aanvankelijk werden enkel premium en suikervrije wafels geproduceerd voor bakkers, speciaalzaken en retail.

2000

Door de grote en groeiende interesse van de consument in “gezonde” producten, werd in 2000 gestart met de ontwikkeling en productie van biologische wafels en werd het assortiment suikervrij verder uitgebreid.

2009

Door de groei werd in begin 2009 een nieuw bedrijfsgebouw - van meer dan 3000 m² - in gebruik genomen en verhuisde de productie-eenheid van Reningelst naar Ieper. Het assortiment werd verder uitgebreid met fair trade wafels en nieuwe private label concepten voor export & supermarkten.

Dimabel investeerde ook in een afwerkingslijn om als enige wafelbakkerij in België zowel bio- als suikervrije wafels te kunnen chocolateren met échte Belgische chocolade.

2015

Door de steeds groter wordende vraag naar wafels zonder palm of palmolie, ontwikkelt Dimabel - als enige wafelbakkerij - een nieuw assortiment "palmvrije" wafels. 

2018

De bekendste Belgische wafel, de suikerwafel of Luikse wafel, wordt nu ook in BIO op de markt gebracht. Wafelbakkerij Dimabel is de enige wafelfabrikant ter wereld die een biologische suiker- of Luikse wafel kan maken.

2020

Wafelbakkerij Dimabel BV verhuist naar een nieuw gebouw, Jaagpad 8, in Ieper. 

Een nieuw assortiment high protein wafels, wafels verrijkt met proteïnen, high fiber en low sugar wafels worden op de markt gebracht. 

Sitemap Privacy beleidCookiebeleidCookies instellencreated by PopCom